ДАН ШКОЛЕ И ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТИ САВА

Драгана Шево, Слађана Николић Радојичић 27. јануар 2023.

О бележили смо школску славу Светог Саву и Дан наше школе, која са поносом носи назив славног светитеља и просветитеља. Дан Светог Саве, 27.01.2023, започео је литургијом у цркви Светог Марка у Великим Црљенима. Вероучитељ и ученици су присуствовали овом чину. Добили су и пригодне поклоне.



Ученици млађих и старијих разреда, заједно са својим учитељицама и наставницама, вредно и са радошћу припремили су приредбу која је одржана у Дому културе у Великим Црљенима. Рецитовањем и певањем пригодних песама, глумом, игром, ритмичком гимнастиком, звуцима флауте и саксофона, свечано је обележен овај важан дан, а наши ученици показали су своје разноврсне таленте.






Програм приредбе је сачињен под слоганом ,,Да живимо сви у слози, Свети Саво ти помози“ са циљем да се пошаље важна порука против вршњачког насиља. На самом крају приредбе, ученици су уз прикладну музичку нумеру и перформанс послали поруку да се све може решити разговором, да није тешко извинити се и опростити, да треба показати саосећање, бити искрен и неговати другарство, слогу, љубав, мир. Поносни смо на наше ученике!



Овај важан дан обележен је и у подручном одељењу у Соколову. Учитељице су са својим ученицима спремиле програм у част Светог Саве.