Европски школски дан спорта

Милица Ненадић 24. септембар 2021.

С РПСКИ САВЕЗ ПРОФЕСОРА ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА И СПОРТА у сарадњи са EUPEA - European Physical Education Association, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја организује ЕВРОПСКИ ШКОЛСКИ СПОРТСКИ ДАН (European School Sports Day - ESSD) у петак 24.9.2021. год.


Европски дан спорта

Европски школски спортски дан (ЕШСД) је паневропска иницијатива чији је главни циљ промоција физичке активности на међународном нивоу и укључивање што већег броја деце и младих у процес физичког вежбања. Прошле године је више од 3.200.000 ученика учествовало у обележавању овог дана у 10.000 школа широм Европе.


Европски дан спорта

Наша школа подржала је и узела учешће у Европском школском спортском дану. Наставница физичког и здравственог васпитања Милица Ненадић држала је све часове на отвореном спортском терену, промовишући значај физичке активности за живот и здравље деце.

Након наставе организовала је и одржала школско такмичење у скоку у даљ из места, за ученике и ученице 7. и 8. разреда који су се својим постигнутим резултатима квалификовали за ово такмичење. Учествовало је 13 дечака и 6 девојчица.

У мушкој конкуренцији прво место освојио је Лука Прендић, ученик 7/1, са фантастичним скоком од 240cm. Друго место освојио је Немања Никић, ученик 8/1, са скоком од 226cm. Треће место освојио је Јован Радојичић, ученик 8/1, који је скочио 220cm.

У женској конкуренцији, Миа Милошевић, ученица 8/2, прескочила је 224,5cm и тиме себи обезбедила убедљиво прво место. Марија Глишовић, ученица 8/1, освојила је друго место са скоком од 195cm, а Александра Герасимовић, ученица 7/1, освојила је треће место са скоком од 193cm.

Наставница честита свим учесницима у овом такмичењу и захваљује се својим помоћницама. Ана Дрча била је линијски судија, ученица Ана Вучићевић била је записничар и ученица Јана Белаћевић била је задужена за фотографије.