ШТА ДЕТЕТУ ТРЕБА ДА РАСТЕ ДО НЕБА... ДЕЧЈА НЕДЕЉА У ВЕЛИКИМ ЦРЉЕНИМА

Драгана Шево 3. октобар 2022.

У понедељак, 3. октобра, поводом обележавања Дечје недеље, одржана је приредба у холу школе за ђаке прваке. Учесници су били ученици другог, трећег и четвртог разреда.



У уторак, 4. октобра, осмишљен је спортски дан за ученике трећег и четвртог разреда. Дечаци су се такмичили у фудбалу, а девојчице у игри ,,Између две ватре“


У четвртак, 6. октобра, на терену ФК ТЕК, одржан је крос за ученике млађих разреда. Најбржи ученици, који су освојили једно од прва три места, добили су дипломе.


У петак, 7. октобра, у Дому културе Велики Црљени, за ученике млађих разреда одржана је представа Пулс тетра „Пази црвено“. Ова представа кроз забаван и интерактиван приступ учи децу понашању у саобраћају.



У оквиру дечје недеље и под окриљем наслова „Шта деци треба да расту до неба“, у понедељак 3.10. на часовима енглеског језика, ученици петих разреда су имали прилику да кроз игру боље савладају ново градиво - спеловање. Ученици су играли игру са балонима („Spelling Balloons“), где је свако дете могло да удари балон, али тек кад каже наредно слово алфабета. Петаци су се лепо забавили, а закључак је да учење на мора да буде баук, већ да се најбоље учи кроз игру. На једном од часова, као подршка ученицима, гостовали су бивши ученици наше школе Марко Марјановић и Борис Арсић.