НАШИ УЧЕНИЦИ У ПОЗОРИШТУ- ПОСЕТИЛИ СМО 8. ПОЗОРИШНИ РИНГИШПИЛ И 22. ФЕСТИЋ

Драгана Шево; Слађана Николић Радојичић 5. новембар 2022.

О д 1. до 4. новембра 2022. године у Првом приградском позоришту – Пулс театру Лазаревац одржан је фестивал позоришних представа за децу – 8. Позоришни рингишпил и 22. Фестић.



Другог дана фестивала, ученици петог и шестог разреда одгледали су представу Пулс театра ,,Страхиња“. Kроз драму „Страхиња“ пратимо љутите, тужне, разочаравајуће, срећне, изненађујуће мисли једног четрнаестогодишњег дечака у причи о његовом животу у тренуцима када је потпуно збуњен... Представа је настала у копродукцији са продукцијом ,,Гамба" из Београда и ,,Иновадора" из Стокхолма. Драма „Страхиња“, коју је написао Жељко Хубач, заснива се на популарном роману Јасминке Петровић „Ово је најстрашнији дан у мом животу“. Представу је режирала Шари Сабел Страндмарк.



Дана 3. новембра, ученици трећег и четвртог разреда одгледали су представу ,,Дечак и месец“ Народног позоришта ,,Тоша Јовановић" из Зрењанина, по тексту Жељка Хубача, а у режији Вјере Видов. Комад је настао по мотивима поеме Бранка Ћопића ,,Мјесец и његова бака". Представа најпре говори о сукобу генерација, али не на поједностављен начин, као и о данашњици која турбулентно прелази будућност и коју старији људи не могу да испрате. Узбудљива прича о добру и злу, о значају маште и сањарења и давању значаја заборављеним вредностима.